Šaltos ulongo arbatos receptas sužavės tuos, kurie mėgsta lengvus ir subtilius skonius – nustebins vos juntama rūgštelė ir gaiva. Gali būti puiki alternatyva saldiems alkoholiniams kokteiliams.
Paruošti 1l šaltos ulongo arbatos su laimu ir rozmarinu jums reikės:
- 3-4 vnt. birios arbatos patogioje piramidėje „Ulongas nr.8”
- 1 l vandens
- 3 rozmarino šakelių
- Pusės laimo, supjaustyto griežinėliais
- Ledukų
Paruošimo eiga: pasirinktame arbatos inde 3-4 vnt. „Ulongas nr.8” arbatos užplikykite 95°C vandeniu ir palaikykite ~10 min. Kai gėrimas atvės, įdėkite ledukų, 3 rozmarino šakeles ir laimo griežinėlius. Palaikykite šaldytuve bent 2 val., į atvėsintą gėrimą įspauskite šiek tiek laimo sulčių. Paruoštą arbatą įpilkite į stiklinę, įdėkite ledukų ir papuoškite laimu.
Skanaus!