Putojanti arbata pagaminta remiantis gaivališka kombucha kultūra, naudojant ugnį, šaltinio vandenį bei svarbiausią ingredientą – arbatos soduose kruopščiai atrinktą rūšinę arbatą.
Putojanti arbata gali būti puikiu nealkoholinių kokteilių pagrindu, o vartojantiems atskirai – puikus pasirinkimas draugų susibūrimuose, prie pietų ar vakarienės stalo ar net išskirtinių švenčių metu ieškant nealkoholinių gėrimų alternatyvos.
Gervuogių ir levandų limonadas su putojančios arbatos ledukais | Gaminimo laikas: 40 min | 2 asm.
Gėrimo paruošimui Jums reikės:
- 660 ml (2 buteliukų) „Skonis ir kvapas“ putojančios arbatos „Genmaicha“
- 2 šaukštų levandų žiedų
- 1 saujos gervuogių
- 2 šaukštų karamelės sirupo
Paruošimo eiga: 1 buteliuką putojančios arbatos „Genmaicha“ supilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite. Levandų žiedus, gervuoges ir karamelės sirupą troškinkite apie 10 min., nustatę žemą kaitrą. Gautą sirupą nukoškite.
Šaldytus arbatos ledukus sutrinkite maisto smulkintuvu. Į taurę sudėkite ledukus, užpilkite putojančia arbata ir ant viršaus šlakstykite levandų ir gervuogių sirupą.
Vaišinkite svečius, gaminkite gėrimą draugų vakarėliuose ar šventėse.