Kaip pasigaminti karštą šokoladą patiems?

Kaip pasigaminti karštą šokoladą patiems?

Darganoto rudens gėrimas, kurį ne tik skanu gerti, bet bus įdomu ir pagaminti – karštas šokoladas. Kokybiškas, tikras, patogus vartoti, nes padalintas lygiomis porcijomis gėrimo paruošimui.

Karšto šokolado paruošimas:

  • Nedideliame puode pašildykite pieną arba vandenį, apie 100-150ml
  • Kai jis pašils, į puodą įdėkite 50g šokolado (2 gabalėlius), ir maišykite kol šis ištirps
  • Šokoladui ištirpus, padidinkite kaitrą ir užvirinkite gėrimą. Nuolat maišykite iki kol pasieksite norimą konsistenciją

Įpylus mažiau pieno ar vandens – gėrimas bus tirštesnis – jame galėsite mirkyti vaisius ar kitus saldėsius.

Šokolado skonį pasirinkite iš 4 esančių:

  • Juodojo šokolado plytelė 60%, 200g – „stipresnio“, kartesnio juodojo šokolado mėgėjams
  • Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui 45%, 200g – saldesnis, kreminis, aromatingas, lengvai cinamoninis
  • Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui su čili 70%, 200g – pikantiškas, labai lengvai aštrus, tad ir šildantis. Puikiai tinka darganotiems rudens ir žiemos orams
  • Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui su vanile 60%, 200g – klasikinis derinys, supinantis vanilės aromatingumą ir juodojo šokolado sodrumą

Keli patarimai:

  • Ištirpinus šokoladą piene, gausite lengvesnį, kreminį gėrimą. Jis bus bus švelnesnis, mažiau kartus
  • Ištirpinus šokoladą vandenyje, gausite kartesnį bei intensyvesni karšto šokolado gėrimą
  • Karštą šokoladą galima išsivirti ir mikrobangų krosnelėje, tačiau tuomet, kaitindami šokoladą, turite jį reguliariai išimti ir išmaišyti – kad neišputotų ir neprisviltų

Komentarai

Pasidalinti komentaru