Žalioji arbata JAPAN MATCHA SUPER PREMIUM, 40g

18,95 €
Kiekis

Matcha - sodrios, tamsiai žalios spalvos ir ypač ryškaus skonio, tiršta, beveik sriubinė arbata, gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su vandeniu. Ritualinis gėrimas, kuriuo Japonijoje vaišinami garbūs svečiai. Tuo pat metu ir karstelėjusi, ir salstelėjusi, ir umami (sultinio) skonio. Gali būti geriama vakarietiškai - su pienu, kaip kava.

Aprašymas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti matcha arbatą?

Jei nusipirkote kokybiškos matcha arbatos, labai svarbu jos nesugadinti ruošiant.

Tikra matcha arbata nėra tirpūs žali milteliai, tai labai smulkiai malti specialiai augintos arbatos lapeliai. Geriantysis suvartoja ne tik arbatos ištrauką (tirpalą), bet ir pačių arbatos lapelių miltelius. Į organizmą patenka visos lapelyje esančios medžiagos.

Jei geriate teisingai paruoštą matcha arbatą: 1-2 g miltelių su šiltu (50 – 70°C) virintu vandeniu specialia šluotele buvo išplakti iki emulsijos – tolygaus žalios spalvos tirpalo. Jame kietosios arbatos lapelių dalelės tarsi „kabo“ vandens molekulių apsuptyje. Emulsija nėra labai stabilus tirpalas, tai reiškia, kad laikui bėgant milteliai nusės į indo (pialos, dubenėlio) dugną . Arbatos dalelės neturi ištirpti vandenyje,  – nuosėdos tikros matchos ženklas.

Matcha užpilama ir plakama su vėsiu (50 – 70°C), būtinai virintu, vandeniu. Jei jūsų virdulys nerodo temperatūros, pakaks užvirusį vandenį kelis kartus perpilti iš vieno indo į kitą, ir/ar leisti keletą minučių pastovėti, tik tada užpilti matchos miltelius.

Matcha arbatai paruošti nebūtinas specialus indas – japoniškas čavanas (dubenėlis matchai plakti),  tinka ir platesnis puodelis. 1 semtuvėlį (mažiau nei arbatinis šaukštelis), arba 1 – 2 gramus miltelių įberkite (įsijokite, jei naudojate sietelį) į puodelį, įpilkite truputį vandens, sumaišykite bambukine šluotele iki vientisos masės, tada papildykite iki norimo kiekio vandens (apie 150 ml) ir bambukine šluotele ypač greitais judesiais plakite gėrimą, vandenyje “rašydami” M raidę (arba tarsi plaktumėte „gogelį mogelį“, skutimosi putas, grietinėlę ar kitą pažįstamą plakinį). Jei neturite bambukinės šluotelės,  tiks ir elektrinis pieno plaktuvėlis, tačiau neskubant ir neištaškant gėrimo. Plakite tol, kol visame paviršiuje susidarys tanki, standi, smulkių tolygių burbuliukų puta.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Japonija
Poveikis Stipriai tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Umami
Svoris 0.04 kg

Susiję straipsniai

5 atsiliepimų

5 / 5

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau