Žalioji arbata JAPAN MATCHA, 40g

17,90 €
Kiekis

Matcha - sodrios, tamsiai žalios spalvos ir ypač ryškaus skonio, tiršta, beveik sriubinė arbata, gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su vandeniu. Ritualinis gėrimas, kuriuo Japonijoje vaišinami garbūs svečiai. Tuo pat metu ir karstelėjusi, ir salstelėjusi, ir umami (sultinio) skonio. Gali būti geriama vakarietiškai - su pienu, kaip kava.

Aprašymas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti matcha arbatą?

Jei nusipirkote kokybiškos matcha arbatos, labai svarbu jos nesugadinti ruošiant.

Tikra matcha arbata nėra tirpūs žali milteliai, tai labai smulkiai malti specialiai augintos arbatos lapeliai. Geriantysis suvartoja ne tik arbatos ištrauką (tirpalą), bet ir pačių arbatos lapelių miltelius. Į organizmą patenka visos lapelyje esančios medžiagos.

Jei geriate teisingai paruoštą matcha arbatą: 1-2 g miltelių su šiltu (50 – 70°C) virintu vandeniu specialia šluotele buvo išplakti iki emulsijos – tolygaus žalios spalvos tirpalo. Jame kietosios arbatos lapelių dalelės tarsi „kabo“ vandens molekulių apsuptyje. Emulsija nėra labai stabilus tirpalas, tai reiškia, kad laikui bėgant milteliai nusės į indo (pialos, dubenėlio) dugną . Arbatos dalelės neturi ištirpti vandenyje,  – nuosėdos tikros matchos ženklas.

Matcha užpilama ir plakama su vėsiu (50 – 70°C), būtinai virintu, vandeniu. Jei jūsų virdulys nerodo temperatūros, pakaks užvirusį vandenį kelis kartus perpilti iš vieno indo į kitą, ir/ar leisti keletą minučių pastovėti, tik tada užpilti matchos miltelius.

Matcha arbatai paruošti nebūtinas specialus indas – japoniškas čavanas (dubenėlis matchai plakti),  tinka ir platesnis puodelis. 1 semtuvėlį (mažiau nei arbatinis šaukštelis), arba 1 – 2 gramus miltelių įberkite (įsijokite, jei naudojate sietelį) į puodelį, įpilkite truputį vandens, sumaišykite bambukine šluotele iki vientisos masės, tada papildykite iki norimo kiekio vandens (apie 150 ml) ir bambukine šluotele ypač greitais judesiais plakite gėrimą, vandenyje “rašydami” M raidę (arba tarsi plaktumėte „gogelį mogelį“, skutimosi putas, grietinėlę ar kitą pažįstamą plakinį). Jei neturite bambukinės šluotelės,  tiks ir elektrinis pieno plaktuvėlis, tačiau neskubant ir neištaškant gėrimo. Plakite tol, kol visame paviršiuje susidarys tanki, standi, smulkių tolygių burbuliukų puta.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Japonija
Poveikis Stipriai tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Umami
Svoris 0.04 kg

Susiję straipsniai

5 atsiliepimų

5 / 5

Prenumeruok ir gauk naujausius pasiūlymus

Naudojame slapukus, kad galėtume suasmeninti turinį bei skelbimus, teikti visuomeninės medijos funkcijas ir analizuoti srautą. Be to, svetainės naudojimo informaciją bendriname su visuomeninės medijos, reklamavimo ir analizės partneriais, kurie gali ją pridėti prie kitos jūsų pateiktos arba naudojant paslaugas surinktos informacijos.

Sausainukų nustatymai

Funkciniai slapukai (techniniai)

Funkciniai slapukai yra griežtai būtini norint teikti parduotuvės paslaugas, kaip taip pat tinkamam jos veikimui, todėl jų naudojimo atsisakyti negalima. Jie leisti vartotojui naršyti mūsų svetainėje ir naudotis įvairiomis parinktimis ar paslaugomis kurie egzistuoja ant jo.

Reklamos slapukai

Tai slapukai, renkantys informaciją apie naudotojams rodomus skelbimus Tinklalapis. Jie gali būti anonimiški, jei tik renka informaciją apie reklamą erdvės, rodomos nenustatant vartotojo tapatybės arba suasmenintos, jei jose renkami asmeniniai trečiosios šalies informaciją apie parduotuvės naudotoją, kad būtų galima juos suasmeninti reklamines erdves.

Analitikos slapukai

Paprastai surinkite informaciją apie vartotojo naršymą parduotuvėje anonimiškai, nors kartais jie taip pat leidžia vartotojui būti unikaliu ir nedviprasmišku identifikuoti, siekiant gauti ataskaitas apie naudotojo pomėgius produktais ar paslaugomis siūlomus parduotuvės.

Našumo slapukai

Jie naudojami siekiant pagerinti naršymo patirtį ir optimizuoti parduotuvės veiklą.

Other cookies

Tai yra slapukai be aiškaus tikslo arba tie, kuriuos vis dar klasifikuojame.

Jūsų užsakymais
rūpinasi: