Aprašymas
Ibrike yra ruošiama taip vadinama turkiška kava ar cezve – vienas seniausių kavos gėrimo ruošimo būdų. Turkiškai kavai būdingas intensyvus, itin ryškus, koncentruotas skonis.
Pagrindinės Ibriko savybės:
- Tinkamas virti kavai, ruošti karštus ir šaltus gėrimus, šildyti pieną ar tirpdyti sviestą
- Atsparus staigiems temperatūros pokyčiams (termošokui)
- Ibriko rankena patogi ir neįkaista, ją patogu tvirtai suimti ir saugiai nukelti ibriką nuo kaitlentės
- Galima naudoti ant elektrinės keraminės, dujinės viryklės, mikrobangų krosnelėje ir orkaitėje
- Galima laikyti šaldytuve, net šaldiklyje (cold brew, šalti gėrimai)
- Neįsigeria ir nepasilieka produktų kvapai ar skoniai
- Dūžta sutrenkus ar jam nukritus ant kieto paviršiaus
Savybė | Reikšmė |
Medžiaga | Borosilikatinis stiklas |
Talpa | 250ml - 500ml |
Stilius / Kultūra | Modernu / šiuolaikiška |
Svoris | 0.4 kg |