Moka kava

Moka kava

Šiam kavos paruošimui rekomenduojamas kiek stambesnis nei espresso malimas.

  • Pirmiausia pakaitinkite vandenį, bet neužvirkite. Karštą vandenį supilkite į apatinę kavinuko talpą iki pažymėtos linijos;
  • Idėkite kavos filtą, įsitikinkite, kad jis įdėtas gerai;
  • Sudėkite kavą. Išlyginkite per filtro plotą šiek tiek paspausdami, bet nepresuokite kavos per stipriai;
  • Tvirtai užsukite viršutinę kavinuko dalį;
  • Padėkite kavinuką ant viryklės ir palikite dangelį atidarytą. Pamatysite srovelę, tada burbuliavimą ir galiausiai pastovią kavos srovę. Kai srovė pataps geltona, uždarykite dangtelį ir nukelkite kavinuką nuo viryklės;
  • Apatinę kavinuko dalį apsukite šaltame vandenyje sumirkytu rankšluosčiu – tokiu būdu sustabdysite garą ir gauta kava bus salsvesnė, nekarti. Taip apvyniotą kavinuką palikite iki nustos bėgti kava;
  • Patiekite kavą. Tokiu būdu nepagaminsite didelio kiekio kavos, tačiau tai bus stiprus ir skanus gėrimas.