0
prekių
Pirkti
Ulongas DA HONG PAO

Salstelėjęs, tamsus ulongas: kaulavaisių, riešutų, skrudintos duonos, šokolado, deginto medžio natos. Vienas iš klasikinių Kinijos ulongų.

 

 

Nuo 4.00€ 99.9 €/kg 0.5 €

free shipping logo  Atsiimkite nemokamai SKONIO IR KVAPO parduotuvėje per 0-2 d.d
  Pristatymas per 1-2 darbo dienas
Daugiau

Tai – „Šaltinių“ linijos arbata. Šias arbatas skiriame ieškantiems išskirtinių dalykų ir vertinantiems natūralų, gyvą arbatos skonį. „Šaltinių“ arbatas mes perkame tiesiai iš arbatos sodų ir žmonių, ją auginančių: jos šviežios, atskleidžia grynos arbatos skonių ir kvapų įvairovę ir yra tradicinės savo regionui.

Pasak legendos, budistų vienuoliai sunkiai sergančiai imperatoriaus mamai padovanojo nežinomo laukinio arbatmedžio lapelių. Arbata išgydė moterį.Imperatorius liepė vienuoliams surasti paslaptingąjį arbatmedį ir apjuosti jį imperatoriško raudonio skraiste (kiniškai – Da Hong Pao). Raudona skraiste pažymėto arbatmedžio lapelių buvo nevalia skinti, jie buvo skirti tik imperatoriaus šeimai.Legendos nei patvirtinti, nei paneigti negalime, bet faktas, kad keletas Da Hong Pao arbatos medžių garsiuosiuose Wu Yi kalnuose auga nuo Songų dinastijos laikų, ir kasmet nuo jų vis dar skinamas nedidelis arbatlapių derlius. Pagaminta arbata didelėmis kainomis parduodama aukcione. Tuo tarpu jaunesnių medelių arbata iš Wu Yi apylinkių pasiekia ir mus. Arbata švelniai saldaus aromato, primenančio šokoladą, lengvo, elegantiško skonio.Patiks mėgstantiems ryškius skonius, raudonus, taniškus vynus bei derinantiems arbatą prie sunkesnių desertų (pvz. karamelinių, šokoladinių pyragų).Ulong (oolong) arbatos - iš dalies oksiduotų arbatų rūšis, turinti ir juodajai, ir žaliajai arbatai būdingų savybių. Kinijoje ypač vertinamos ir mėgstamos. Tai labai plati arbatų grupė, po kuria slepiasi pačio įvairiausio skonio arbatos, nuo saldžių ir vaisiškų iki tamsių, medžio, skrudėsių. Labai supaprastintai galima būtų sakyti, kad kuo trumpesnė oksidacija, tuo daugiau arbata turės žaliąjai arbatai būdingų skonio natų ir savybių. Kuo oksidacija ilgesnė, tuo artimesnis ulongas bus juodajai arbatai. Oksiduojant arbatą keičiasi jos cheminė sudėtis, taigi - ir paruošto gėrimo spalva, skonis, aromatas ir sudėtis. Pagaminti gerai ulongo arbatai reikia puikių arbatos meistro įgūdžių ir sukauptų žinių, nes nuo jo įdirbio labiausiai ir priklauso galutinis arbatos skonis.Dažniausiai ulongo arbata gaminama iš didelių arbatlapių, juos susukant į kamuolėlį ar suformuojant į ilgas "garbanas" (tačiau gali pasitaikyti ir kitokių formų). Gerą ulongą galima plikyti keletą kartų, ir kiekvieną kartą tikėtis gurkštelėti vis kitokios arbatos, pajusti vis kitas skonines natas - ulongo arbatų skoniai kompleksiški ir atsiskleidžia pamažu.

 
 

oolong arbata

Rekomenduojame DA HONG PAO arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 1-2 šaukštelius (~3g) arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu ir palaikykite 3-5 min. Arbatlapius galima plikyti iki 10 kartų.

0 Atsiliepimų

Palik atsiliepimą

Jūsų įvertinimas
Prisijungti
Dėkojame už įvertinimą! Atsiliepimas laukia parduotuvės savininko patvirtinimo.

Panašios prekės

TOP
TOP
N

Ulongas LI SHAN

nuo 4.77€

N
TOP
TOP
N

Ulongas KEPINTAS

nuo 3.00€

Žalioji arbata SLYVA

nuo 1.95€

TOP
TOP
TOP

Klientai, įsigiję šią prekę taip pat pirko

TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
TOP
Be UAB "Skonis ir kvapas" sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje esančią informaciją.
© 2008-2019 UAB "Skonis ir kvapas"
ARBATOS GIDAS