Kavos ruošimas su Prancūzišku kavinuku („french press“)

Kavos ruošimas su Prancūzišku kavinuku („french press“)

Prancūzišku kavinuku galite pasigaminti ne tik puikų kavos gėrimą, kuriuo mėgausitės kiekvieną rytą, bet jame galite plikyti ir arbatą.

Koks kavos malimas reikalingas kavai ruošti prancūzišku kavinuku? Kava turėtų būti sumalta rupiai, it vidutiniškai stambi druska.

Kaip pasiruošti kavą prancūzišku kavinuku? Proporcijos: 0,5 l vandens = 30g-35 g maltos kavos arba 250 ml vandens = 15-18 g. 

Vandens temperatūra:

  • Kuo šviesiau (silpniau) skrudinta kava, tuo aukštesnės temperatūros vandenį rinkitės plikymui
  • Kuo tamsiau (stipriau) skrudinta kava, tuo žemesnės temperatūros vanduo tinka jos ruošimui (po užvirimo palaukite ir leiskite vandeniui pastovėti iki 5min)

Procesas:

  • Sušildykite kavinuką nuplikydami karštu vandeniu
  • Suberkite rupiai maltą kavą ir lėtai užpilkite iki trečdalio karštu virintu vandeniu. Gėrimas pradės putoti. Luktelkite minutę, ramiai išmaišykite susidariusią plutelę, tada lėtai supilkite likusį vandenį. Luktelėkite dar 3 min, vėl atsargiai išmaišykite, uždėkite ir nuleiskite presą
  • Išpilstykite kavą į puodelius ir skanaukite

Pastaba: neišpilstyta kava likusi kavinuke pradės kartėti, nes sąlytyje su vandeniu toliau vyksta ekstrakcija.

Skanaus! 

Komentarai

Pasidalinti komentaru