Aprašymas
Jauna sheng pu-erh arbata gaminama iš žalios arbatos lapelių, tačiau jei žaliąjai arbatai skinami jauni, gležni lapeliai, pu-erh arbatos gamybai dažnai skinami brandesi, didesni lapai. Tokia arbata yra pilnesnio kūno, aitresnė. Su laiku, šiai arbatai bręstant, jos skonis kinta, švelnėja, po truputį dingsta aitrumas. Tačiau jei ši arbata geriama jauna, svarbu neplikyti verdančiu vandeniu, nes ji lengvai gali apkarsti.
Sudedamosios dalys: žalioji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 75-80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-3 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Augalinis / Žolė |
Skonio pojūtis | Saldus |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |