Aprašymas
Juodojo shou puero arbata, įkvėpta ypatingos kelionės.
2020-aisiais 16-os dramblių grupelė išklydo iš savo džiunglių Junanio provincijoje ir pandemijos metus praleido keliaudami per plačiąją Kiniją. Šią epinę kelionę susidomėję stebėjo mokslininkai, valdžios atstovai ir pasaulio žiniasklaida, drambliams pakeliui buvo evakuojami gyventojai, dėliojamos vaišės, o asfaltuoti keliai šlakstomi vandeniu, kad kaimenei nebūtų per karšta jais keliauti. Po daugiau nei metų klajonių po laukus, miškus ir miestus, drambliai sugrįžo į savo džiungles. Iki šiol nėra iki galo aišku, kas paskatino dramblius leistis į šią nuotykių ir iššūkių pilną kelionę.
Šie drambliai nustebino Kiniją, bet Puero prefektūroje jie – kasdienybės dalis. Į Puero kaimus, miestus ir arbatos laukus iš Xinshuangbannos džiunglių jie atkeliauja dažnai, kartais pridaro nuostolių, kartais – sukuria reginį ir palinksmina gyventojus.
Šis pueras, kaip ir keliaujantys drambliai, užgimęs derlingoje Puero prefektūroje. Juodojo (kiniškai – shou) puero arbatlapiai specialiu metodu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Šiai arbatai būdingos slyvų ir ąžuolo žievės natos, ištrauka salstelėjusi, jaučiasi ir rūgštelė. Tinka ilgai saugoti, plikyti keletą kartų.
Sudedamosios dalys: juodoji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Medžių vaisiai |
Skonio pojūtis | Saldus |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |