Juodojo Pu Erh plokštė KELIAUJANTYS DRAMBLIAI, 100 g, beengcha forma

4,89 € 3,91 € -20%
Kiekis

Juodojo shou puero arbata, įkvėpta ypatingos kelionės. Šilto vaisinio aromato gėrimas, su būdingomis slyvų ir ąžuolo žievės natomis, salstelėjęs, vos vos rūgštus, pilno kūno. Supresuota į 100 g diską (beengcha). 2021 m. derlius.

Aprašymas

Juodojo shou puero arbata, įkvėpta ypatingos kelionės.

2020-aisiais 16-os dramblių grupelė išklydo iš savo džiunglių Junanio provincijoje ir pandemijos metus praleido keliaudami per plačiąją Kiniją. Šią epinę kelionę susidomėję stebėjo mokslininkai, valdžios atstovai ir pasaulio žiniasklaida, drambliams pakeliui buvo evakuojami gyventojai, dėliojamos vaišės, o asfaltuoti keliai šlakstomi vandeniu, kad kaimenei nebūtų per karšta jais keliauti. Po daugiau nei metų klajonių po laukus, miškus ir miestus, drambliai sugrįžo į savo džiungles. Iki šiol nėra iki galo aišku, kas paskatino dramblius leistis į šią nuotykių ir iššūkių pilną kelionę.

Šie drambliai nustebino Kiniją, bet Puero prefektūroje jie – kasdienybės dalis. Į Puero kaimus, miestus ir arbatos laukus iš Xinshuangbannos džiunglių jie atkeliauja dažnai, kartais pridaro nuostolių, kartais – sukuria reginį ir palinksmina gyventojus.

Šis pueras, kaip ir keliaujantys drambliai, užgimęs derlingoje Puero prefektūroje. Juodojo (kiniškai – shou) puero arbatlapiai specialiu metodu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Šiai arbatai būdingos slyvų ir ąžuolo žievės natos, ištrauka salstelėjusi, jaučiasi ir rūgštelė. Tinka ilgai saugoti, plikyti keletą kartų. 

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 3g arbatos, užplikykite 200 ml virintu, 100°C vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Švelnus

Sudedamosios dalys: juodoji puero arbata.

Norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Plikyti ~250 ml verdančiu vandeniu 3-5 min., arbatlapius nukošti. Galima plikyti keletą kartų.

Gongfu paruošimo metodas: 

5 g arbatžolių nulieti verdančiu vandeniu. 

Užpilti 100 ml verdančio vandens, laikyti 20 s, nukošti. Tolesnių plikymų metu arbatžolės pritrauks per 5-10 s, plikyti galima iki 7 kartų.

1 atsiliepimų

5 / 5

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau