Aprašymas
Pu erh - išskirtinio, neįprasto skonio ir gamybos metodo arbata. Kaip ir vynas, savo ypatingą skonį ji įgauna fermentacijos proceso metu. Juodasis (shou) pueras fermentuojamas kelis mėnesius laikant puero lapelius drėgnomis, šiltomis sąlygomis ir leidžiant lapelius veikti specialioms kultūroms. Šios kultūros keičia lapelių skonį, kvapą, vaizdą, cheminę sudėtį. Juodasis pueras garsėja savo ypatinga sudėtimi ir poveikiu organizmui.
Sudedamosios dalys: juodoji pu-erh arbata, jazminaičių žiedai.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: 5g arbatžolių nulieti verdančiu vandeniu. Užpilti 100 ml verdančio vandens, laikyti 20 s, nukošti. Antras ir kiti plikymai – laikyti po 10s. Plikyti galima 5-7 kartus.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Gėlės |
Skonio pojūtis | Saldus |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |