IMPERATORIŠKAS PU-ERH, bing cha, 100 g

8,50 €
Kiekis

Ši arbata yra kilusi iš garsiausios pu-erh vietovės Junanyje - Menghajaus. Tai du mėnesius fermentuoti ir vėliau į tradicinę formą supresuoti itin aukštos kokybės lapeliai. Arbata labai švelni ir kremiška, pasižyminti rudeninių medžių, miško paklotės aromatu ir poskoniu.

Aprašymas

Presuota arbata - sena kinų tradicija. Arbatlapiai sudrėkinami ir sunkiais presais suspaudžiami į pageidaujamą formą. Tokią arbatą būdavo lengviau gabenti dideliais atstumais, kompaktiškiau saugoti. Juodojo (kiniškai - shou) puero arbata yra pilnos fermentacijos. Arbatlapiai specialiu metodu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Ši arbata - ypač sodraus skonio, tinka ilgai saugoti, plikyti keletą kartų.

 

Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.

 

Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Dominuojantis aromatas Mediena / Žemė
Skonio pojūtis Saldus
Skonio intensyvumas Švelnus / Lengvas
Poveikis Tonizuoja
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Presuota arbata

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą