Sakoma, kad presuota arbata atsirado žiloje senovėje kinams ieškant būdų, kaip suintensyvinti perekybą arbata su Tibetu. Anuomet nepresuoti arbatlapiai buvo gabenami asilais, arkliais ar net nešuliais pėsčiomis. Lapeliai užimdavo daug vietos, o svėrė mažai, tad atradus presavimo būdus prekyba išaugo keleriopai.
Sudedamosios dalys: juodoji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.
| Arbatos regionas | Kinija |
| Dominuojantis aromatas | Mediena / Žemė |
| Skonio pojūtis | Saldus |
| Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |
| Poveikis | Tonizuoja |
| Arbatos tipas | Natūrali |
| Arbatos forma | Presuota arbata |