Aprašymas
Žaliojo sheng puero arbata, įkvėpta ypatingos kelionės.
2020-aisiais 16-os dramblių grupelė išklydo iš savo džiunglių Junanio provincijoje ir pandemijos metus praleido keliaudami per plačiąją Kiniją. Šią epinę kelionę susidomėję stebėjo mokslininkai, valdžios atstovai ir pasaulio žiniasklaida, drambliams pakeliui buvo evakuojami gyventojai, dėliojamos vaišės, o asfaltuoti keliai šlakstomi vandeniu, kad kaimenei nebūtų per karšta jais keliauti. Po daugiau nei metų klajonių po laukus, miškus ir miestus, drambliai sugrįžo į savo džiungles. Iki šiol nėra iki galo aišku, kas paskatino dramblius leistis į šią nuotykių ir iššūkių pilną kelionę.
Šie drambliai nustebino Kiniją, bet Puero prefektūroje jie – kasdienybės dalis. Į Puero kaimus, miestus ir arbatos laukus iš Xinshuangbannos džiunglių jie atkeliauja dažnai, kartais pridaro nuostolių, kartais – sukuria linksmą reginį vietiniams gyventojams.
Šis pueras, kaip ir keliaujantys drambliai, užgimęs derlingoje Puero prefektūroje. Savo skonį ir kvapą jis įgaus keliaudamas laiku: žaliojo (kiniškai – sheng) puero arbata skirta brandinti. Tamsioje spintelėje palaikius metus-kitus, ji pamažu įgaus žemės paklotės, džiovintų vaisių, odos natų, skonis bus vis kompleksiškesnis. Tiesa, Junanio gyventojai ją geria ir nebrandintą – tai aštroka, žoliška, gaivi ir kartu vos vos dūminė žalioji arbata.
Brandindami šią arbatą, nelaikykite jos šalia prieskonių ar kitų kvapnių dalykų - ji lengvai sugeria šalia esančius aromatus. Periodiškai vis paragaukite, stebėkite, kaip ji keičia skonį.
Sudedamosios dalys: žalioji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 75-80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-3 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Augalinis / Žolė |
Skonio pojūtis | Saldus |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |