Aprašymas
Mūsų matcha
Daugiau nei 10 metų bendradarbiaujame su japoniškų arbatų augintoju ir meistru Kagoshima prefektūroje Japonijoje. Meistrystė ir stabilumas garantuoja ypatingą mūsų matcha kokybę – kiekvieną sykį paruošus gėrimą jis bus TOKS PATS kokybiškas ir išraiškingas.
Pagrindinės SKONIS IR KVAPAS ceremoninės matchos charakteristikos:
- Ryški, sodri žalia spalva bei stiprus aromatas, juntamas vos atidarius pakuotę
- Lengvai ir greitai paruošiama dėl itin smulkiai (~5 mikronų) akmeninėmis girnomis sumaltų miltukų (smulkesni net ir už vaikišką pudrą);
- Subalansuota kartumo, umami, saldumo dermė, saldus poskonis;
- Švelni, kreminė paruošto gėrimo tekstūra, tolygi smulkių burbuliukų puta ant paruošto gėrimo.
Klasikinė, funkcionali ir solidi matcha pakuotė. Ypač sandari dėžutė arbatą saugo nuo aplinkos poveikio (milžiniškas subtiliausių miltelių paviršius labai greitai oksiduojasi ir įgeria drėgmę, jei indas nesandarus)
40 gramų leis paruošti apie 30 – 40 matcha porcijų. Atidarius indelį ir ruošiant gėrimą reguliariai, matcha išsaugos geriausias savo savybes iki paskutinio semtuvėlio. Svarbu kiekvieną kartą sandariai uždaryti indelį
Kaip skaniai ir teisingai paruošti matcha arbatą?
Jei nusipirkote kokybiškos matcha arbatos, labai svarbu jos nesugadinti ruošiant.
Tikra matcha arbata nėra tirpūs žali milteliai, tai labai smulkiai malti specialiai augintos arbatos lapeliai. Geriantysis suvartoja ne tik arbatos ištrauką (tirpalą), bet ir pačių arbatos lapelių miltelius. Į organizmą patenka visos lapelyje esančios medžiagos.
Jei geriate teisingai paruoštą matcha arbatą: 1-2 g miltelių su šiltu (50 – 70°C) virintu vandeniu specialia šluotele buvo išplakti iki emulsijos – tolygaus žalios spalvos tirpalo. Jame kietosios arbatos lapelių dalelės tarsi „kabo“ vandens molekulių apsuptyje. Emulsija nėra labai stabilus tirpalas, tai reiškia, kad laikui bėgant milteliai nusės į indo (pialos, dubenėlio) dugną . Arbatos dalelės neturi ištirpti vandenyje, – nuosėdos tikros matchos ženklas.
Matcha užpilama ir plakama su vėsiu (50 – 70°C), būtinai virintu, vandeniu. Jei jūsų virdulys nerodo temperatūros, pakaks užvirusį vandenį kelis kartus perpilti iš vieno indo į kitą, ir/ar leisti keletą minučių pastovėti, tik tada užpilti matchos miltelius.
Matcha arbatai paruošti nebūtinas specialus indas – japoniškas čavanas (dubenėlis matchai plakti), tinka ir platesnis puodelis. 1 semtuvėlį (mažiau nei arbatinis šaukštelis), arba 1 – 2 gramus miltelių įberkite (įsijokite, jei naudojate sietelį) į puodelį, įpilkite truputį vandens, sumaišykite bambukine šluotele iki vientisos masės, tada papildykite iki norimo kiekio vandens (apie 150 ml) ir bambukine šluotele ypač greitais judesiais plakite gėrimą, vandenyje “rašydami” M raidę (arba tarsi plaktumėte „gogelį mogelį“, skutimosi putas, grietinėlę ar kitą pažįstamą plakinį). Jei neturite bambukinės šluotelės, tiks ir elektrinis pieno plaktuvėlis, tačiau neskubant ir neištaškant gėrimo. Plakite tol, kol visame paviršiuje susidarys tanki, standi, smulkių tolygių burbuliukų puta.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Japonija |
Poveikis | Stipriai tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Augalinis / Žolė |
Skonio pojūtis | Umami |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Svoris | 0.04 kg |