Juodoji arbata Darjeeling RISHEEHAT SFTGFOP1 FF 2024

10,79 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Pirmojo 2024 metų derliaus Risheehat Darjeeling SFTGFOP1 arbata ypatingai aromatinga, gėrimas puodelyje – vaiskios auksinės spalvos. Vaisiškos natos, itin išreikštas gėliškas skonis, neleis užmiršti Risheehat pavasarinio darjeelingo. Gėrimas puikiai dera su lengvais desertais

Aprašymas

Dardžilingo arbata, auginama šiaurės Indijoje, Himalajų kalnuose, kartais vadinama arbatų šampanu. Patys pirmieji dardžilingo arbatlapių pumpurai skinami kovo-balandžio mėnesiais ir skelbia naujo arbatų sezono pradžią. Jie vertinami dėl itin lengvo skonio ir intensyvaus gėlių aromato.

 

Risheehat sode auginama ekologiška arbata. Sodo pavadinimas išvertus reiškia “Šventųjų namai”. Sodą supa du upeliai ir miškas, o aplinkui vietinių auginami apelsinmedžiai, kardamonai ir gėlės (ypač čia populiarūs anturiai ir jurginai) dirvai teikia unikalių komponentų. Tai stačiausios topografijos Darjeelingo sodas.

 

Pirmojo 2024 metų derliaus Risheehat Darjeeling SFTGFOP1 arbata ypatingai aromatinga, gėrimas puodelyje – vaiskios auksinės spalvos. Vaisiškos natos, itin išreikštas gėliškas skonis, neleis užmiršti Risheehat pavasarinio darjeelingo. Gėrimas puikiai dera su lengvais desertais.

 

Puodelį tikrai geros arbatos PASIRUOŠITE jeigu:

  • Semsite 2 g (1 arbatinį šaukštelį) arbatos lapelių 1 puodeliui arbatos (150-200 ml)
  • Pirmą kartą užvirinsite švarų geriamą vandenį (tik ne mineralinį ar mineralizuotą – jis visiškai netinka arbatai ruošti). Neplikykite arbatlapių verdančiu vandeniu – atidarę arbatinį ir leiskite bent 5 min. pastovėti, kad vandens temperatūra šiek tiek nukristų (iki 90 ar net 80˚C). Plikant vėsesniu vandeniu, išryškės subtilesni skonio niuansai.
  • Inde, kuriame plikote arbatą, arbatlapiai turi išbūti ne ilgiau kaip 5 minutes. Jei arbatlapius paliksite, jau po 5 min. arbata ims sparčiau tamsėti ir apkars. Jei išimsite arbatlapius anksčiau, nei po 3 min, arbata bus ypač švelni, bet ne tokio išraiškingo skonio.

 

Negerkite arbatos labai karštos - skonio receptoriams nepatinka aukšta temperatūra.

 

Arbata su cukrumi bus aromatingesnė (cukrus išryškina aromatą), bet subtiliausius skonio niuansus cukrus paslepia. Arbatą patariame gerti be cukraus, o mažas pyragaitis kartu tiks.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Indija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Vaisiai / gėlės
Skonio pojūtis Saldus
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Biri
Skonio intensyvumas Švelnus / Lengvas

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą