Skrudinta japoniška žalioji arbata HOJICHA

6,00 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Ypatinga japoniška žalioji arbata. Žaliosios arbatos lapeliai skrudinami virš įkaitusių angliukų, įgauna rusvą spalvą, šiltą riešutinį, vos prieskoninį aromatą. Ši skonių ir spalvų gama perduodama ir paruoštam gėrimui- hojicha arbatai.

Aprašymas

Japonijos kultūra, dizainas ir maistas sparčiai populiarėja. Kartu populiarėja ir japoniškos žaliosios arbatos, jų paruošimo, pateikimo, derinimo kultūra. Japoniškos kultūros mylėtojai ieško kokybiškų, tikrų, autentiškų arbatų. Skrudinta japoniška žalioji arbata HOJICHA – kokybiškiausių japoniškų žaliųjų arbatų šeimos papildymas.

 

Manoma, jog HOJICHA arbatos gamybos metodą sukūrė Kyoto pirklys 1920 metais, sugalvojęs paskrudinti žaliosios bancha arbatos lapelius. Skrudinta sodraus skonio HOJICHA stipriai išpopuliarėjo po Antrojo Pasaulinio karo pačioje Japonijoje ir Europoje bei kituose regionuose.

 

Arbatos pavadinimas – sudurtinis žodis : „cha“ – kaip ir visų japoniškų arbatų varduose reiškia „arbatą“, o „Hoji“ verčiamas kaip skrudintas. Tiesiogiai verčiant gautume – „skrudinta arbata“. Japonijoje šia arbata dažnai vaišinama restoranėliuose ir kavinėse, jos galima rasti beveik visuose gėrimų aparatuose (šaltos ir šiltos (!) buteliukuose). Tai – neįpareigojantis, mažai ritualų reikalaujantis, tačiau įstabaus skonio ir aromato gėrimas.

 

HOJICHA arbata dažniausiai gaminama iš brandesnių, standesnių arbatos lapelių, nei sencha ar gyokuro, tad arbatoje bus mažiau kofeino – ją drąsiai galima gerti ir antroje dienos pusėje. Šią arbatą Japonijoje dažnai siūlo vaikams ar senjorams: išraiškingo skonio, sodri, kvapni ir mažai kofeino turinti arbata nereikalauja itin jautrių skonio receptorių ar patyrusio ragautojo įgūdžių.

 

HOJICHA yra universali arbata: šiltuoju metu atsigaivinsite HOJICHA ruošdami cold brew arba ice tea metodais, o orams atvėsus, sušilsite ir jus apgaubs malonus skrudintos arbatos aromatas. HOJICHA arbata yra neįprastai atlaidi paruošimo klaidoms – užplikius ją verdančiu vandeniu ar netyčia užmiršus arbatlapius puodelyje, nepastebėsite tokių nemalonių skonio niuansų, kurie iškart išryškėja netyčia nuplikius sencha arbatlapius, ar palikus ilgesniam laikui puodelyje.

 

Sudedamosios dalys: žalioji skrudinta japoniška arbata

 

Rekomenduojamos arbatos paruošimo proporcijos - 200 ml | 3 g | 80-90°C | 3-5 min.

 

 

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Japonija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Riešutai
Skonio pojūtis Umami
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Biri arbata
Skonio intensyvumas Intensyvus / Sodrus

Šaltiniai

Ieškantiems išskirtinių dalykų ir vertinantiems natūralų, gyvą arbatos skonį – išskyrėme „Šaltinių“ liniją. „Šaltinių“ arbatas mes perkame tiesiai iš arbatos sodų ir žmonių, ją auginančių: jos šviežios, atskleidžia grynos arbatos skonių ir kvapų įvairovę, yra tradicinės savo regionui.

Su jais atsirinkome „Šaltinių“ arbatas: natūralias ir autentiškas. „Šaltinių“ arbatos skirtos Jums: reikliems kokybei ir norintiems pažinti pačias arbatos ištakas. Esame išgėrę ne vieną puodelį arbatos išgėrę kartu su arbatos meistrais tikrai žinome, kiek darbo ir meilės sudėta į šiuos kvapnius lapelius.

Arbatos gimtinė – Rytų kraštai. Apie žmogų, sklidiną ramybės ir išminties, Rytuose sakoma: „arbata jame“. Keliaudami mes ieškome arbatos sodų ir būtent tokių – arbatos sklidinų – žmonių.

Kitos šio gamintojo prekės

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą