Aprašymas
Tradicinis matės paruošimas: truputį pakreipę puodelį ar tradicinį kalebasą į šoną, iki 2/3 pripildykite matės arbatžolių. Uždengę indą, supurtykite, kad smulkesnės arbatžolės būtų paviršiuje, o didesnės nusėstų žemiau. Vėl pakreipkite indą, kad arbatžolės nugultų į indo šoną. Sudrėkinkite arbatžolių "kalno" paviršių vėsiu vandeniu, ant arbatžolių paguldykite specialų šiaudelį - bombilą. Tuomet į laisvą indo plotą pilkite užvirintą, iki 95 laipsnių atvėsintą vandenį. Šitaip galite plikyti daugybę kartų, arbatžolių nukošti nereikia, jos per daug neapkarsta.
Galite matę ruošti ir paprastesniu būdu - į pašildytą puodelį įberkite arbatinį šaukštelį arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 5-8 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Pietų Amerika |
Poveikis | Stipriai tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Augalinis / Žolė |
Skonio pojūtis | Kartus |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Svoris | 0.5 kg |