Juodojo Pu Erh plokštė, “Tibetas” 120g, zhuan cha forma, 2019m.

7,99 €
Kiekis

Sakoma, kad presuota arbata atsirado žiloje senovėje kinams ieškant būdų, kaip suintensyvinti perekybą arbata su Tibetu. Anuomet nepresuoti arbatlapiai buvo gabenami asilais, arkliais ar net nešuliais pėsčiomis. Lapeliai užimdavo daug vietos, o svėrė mažai, tad atradus presavimo būdus prekyba išaugo keleriopai. Šis pueras yra vienos iš tradicinių formų. Jis tamsus ir sodrus, bet tuo pačiu kremiškas, jo skonis užplikius yra nekartus ir pasižymi rudens lapų, žemės, miško paklotės aromatais.

Aprašymas

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 2-3g arbatos, užplikykite 200 ml virintu, 100°C vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Švelnus

Susiję straipsniai

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau