Žalios Pu Erh arbatos plokštė 100 g

13,03 €
Kiekis

Pu Erh arbata - tai specifinio, kiek neįprasto skonio, fermentuota arbata, fermentacijos proceso metu įgaunanti šiltų žemės, medžio, tamsių vaisių aromatų, tirštą, sunkų kūną. Kilusi iš Kinijos Junanio provincijos Pu Erh regiono, šio nepaprasto skonio arbata turi gausų gerbėjų būrį ir savą, šiuolaikinę mitologiją.

Aprašymas

Arbata suspausta į "lizdus" - toucha. Presuota arbata - sena tradicija, anksčiau leisdavusi arbatą patogiau gabenti ir sandėliuoti. Gali būti presuojama įvairiomis formomis. Tai nėra vien tik pu-erh arbatai būdinga savybė, presuojamos gali būti ir kitos arbatos. Tačiau būtent presuotoje formoje natūraliai "nokinamas" žaliasis pu-erhas, todėl tai svarbi žaliojo pu-erho gamybos dalis.


Rekomenduojame arbatą ruošti taip: peiliu ar tiesiog pirštais atlaužkite maždaug piliulės dydžio arbatos gabalėlį, įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Medis/žemė

pu-erh arbata

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau