Aprašymas
Rekomenduojame YUNNAN PU ERH arbatą ruošti taip: peiliu ar tiesiog pirštais atlaužkite maždaug piliulės dydžio arbatos gabalėlį, įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min.
Arbata suspausta į "lizdus" - toucha. Presuota arbata - sena tradicija, anksčiau leisdavusi arbatą patogiau gabenti ir sandėliuoti. Gali būti presuojama įvairiomis formomis. Tai nėra vien tik pu-erh arbatai būdinga savybė, presuojamos gali būti ir kitos arbatos. Tačiau būtent presuotoje formoje natūraliai "nokinamas" žaliasis pu-erhas, todėl tai svarbi žaliojo pu-erho gamybos dalis.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Medis/žemė |
Skonio pojūtis | Intensyvus |
pu-erh arbata