Žalioji Pu Erh plokštė, 357 g, beeng cha forma 2020 m.

15,90 € 12,72 € -20%
Kiekis

Žaliasis sheng pueras. Didelių, dailių lapų diskas. Jaunas, švelnaus skonio, bet turi sutraukiančio aitrumo. Tinka gerti šiandien ar atidėti tolimesniam brandinimui. Presuota į beengcha forma, 2020 m. derlius.

Aprašymas

Jauna sheng pu-erh arbata gaminama iš žalios arbatos lapelių, tačiau jei žaliąjai arbatai skinami jauni, gležni lapeliai, pu-erh arbatos gamybai dažnai skinami brandesi, didesni lapai. Tokia arbata yra pilnesnio kūno, aitresnė. Su laiku, šiai arbatai bręstant, jos skonis kinta, švelnėja, po truputį dingsta aitrumas. Tačiau jei ši arbata geriama jauna, svarbu neplikyti verdančiu vandeniu, nes ji lengvai gali apkarsti.

Rekomenduojama arbatą ruošti taip: atsilaužkite piliulės dydžio (2g-3g) arbatos gabalėlį puodeliui, ir užpilkite 75°C-80°C temperatūros vandeniu ir palaikykite 1-3 minutes. Šią arbatą galima užpilti daug kartų.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Švelnus

Sudedamosios dalys: žalioji puero arbata.

Norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Plikyti ~250 ml 95 °C vandeniu 3-5 min., arbatlapius nukošti. Galima plikyti keletą kartų.

Gongfu paruošimo metodas: 

5 g arbatžolių nulieti 95 °C vandeniu. 

Užpilti 100 ml 95 °C vandens, laikyti 20 s, nukošti. Tolesnių plikymų metu arbatžolės pritrauks per 5-10 s, plikyti galima iki 7 kartų.

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau