PU ERH shou arbata SPECIAL

1,95 € 1,56 € -20%
Pakuotės dydis
Kiekis

Pu Erh arbata - tai specifinio, kiek neįprasto skonio, fermentuota arbata, fermentacijos proceso metu įgaunanti šiltų žemės, medžio, karamelės, tamsių vaisių aromatų, tirštą, sunkų kūną. Ištrauka - tamsiai raudona, beveik juoda. Kilusi iš Kinijos Junanio provincijos Pu Erh regiono, šio nepaprasto skonio arbata turi gausų gerbėjų būrį ir savą, šiuolaikinę mitologiją.

Aprašymas

Sudedamosios dalys: Pu Erh arbata.

Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo skonį ji įgauna mikrobinės fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl Pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu".

Neįprastas, turtingas Pu-erh arbatos skonis gali būti išgaunamas dviem gana skirtingais metodais: - juodas pu-erhas fermentuojamas apdirbtus arbatos lapelius tam tikrą laiką laikant uždengtus, drėgnomis sąlygomis. Taip arbata pu-erhu virsta per kelis mėnesius. Žaliasis pu-erhas - tai žalioji arbata, kurioje fermentacijos procesai iki galo nesustabdyti, todėl laikui bėgant ji savaime, pamažu, įgauna pu-erhui būdingą skonį. Šis procesas gali trukti ištisus dešimtmečius.

Nors tokio tipo arbatą galima pagaminti net keliose vietovėse, tikrasis pu-erhas kilęs ir auginamas būtent Junanio provincijoje, Pu-erh regione.


Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius (~3g) arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Medis/žemė

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau