Aprašymas
Patiks mėgstantiems kavą su pienu paskaninti šlakeliu aštraus sirupo, arba apskritai mėgstantiems aštriau, t.p. ieškantiems karšto, kvapnaus, saldaus, tiršto gėrimo, besidomintiems indiška kultūra, ar jaučiantiems nostalgiją savo atostogoms Indijoje.
- Arbatos mišinį geriausiai paruošite taip: 3 šaukštelius mišinio užpilkite 1l verdančio vandens, uždenkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies. Tada įdėkite 2 šaukštelius juodosios arbatos, palaikykite 5 minutes ir įpilkite ketvirtį litro šilto pieno. Šiuos prieskonius galite naudoti ir maistui paskaninti.
- Galite ruošti ir paprasčiau: šiltą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 90°C atvėsintu vandeniu ir palaikykite 10-20 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas |
Indija Kinija |
Dominuojantis aromatas | Prieskoniai |
Poveikis | Netonizuoja |
cinamonas 51%, imbieras 17%, kardamomas 15%, gvazdikas 15%, pipirai 2%.
Dėl labai skirtingo sudėtinių dalių poveikio nerekomenduojamas besilaukiančioms mamoms.