Pu-erh arbata YUNNAN PU ERH

1,35 €
Svoris
Kiekis

Pu-erh arbata yra viena įdomiausių kiniškų arbatų rūšių. Savo ypatingą skonį įgauna fermentacijos proceso metu. Medžio, žemės, vaisių aromatų, tiršto, sunkaus kūno, be kitoms arbatos rūšims būdingo kartumo. Pavadinta pagal savo kilmės regioną Pu Erh Junanio provincijoje.

Aprašymas

Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.

Rekomenduojame arbatą YUNNAN PU ERH ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius (~3g) arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.


Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo skonį ji įgauna mikrobinės fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl Pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu".

Neįprastas, turtingas Pu-erh arbatos skonis gali būti išgaunamas dviem gana skirtingais metodais: - juodas pu-erhas fermentuojamas apdirbtus arbatos lapelius tam tikrą laiką laikant uždengtus, drėgnomis sąlygomis. Taip arbata pu-erhu virsta per kelis mėnesius. Žaliasis pu-erhas - tai žalioji arbata, kurioje fermentacijos procesai iki galo nesustabdyti, todėl laikui bėgant ji savaime, pamažu, virsta pu-erhu. Šis procesas gali trukti ištisus dešimtmečius.

Nors tokio tipo arbatą galima pagaminti net keliose vietovėse, tikrasis pu-erhas kilęs ir auginamas būtent Junanio provincijoje, Pu-erh regione.

Prekė detaliau
Savybė Reikšmė
Regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą