Aprašymas
Ketaus indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviam naudojimui. Dėl specifinės ketaus struktūros įkaitintas indas ilgai palaiko šilumą. Ketaus arbatinukai yra itin patvarūs.
Priežiūra ir naudojimas. Ketaus arbatinukų nepatartina plauti indaplovėse. Arbatinukų plovimui nepatartina naudoti šarminių plovimo priemonių. Po naudojimo arbatinuką pakanka išvalyti servetėle arba paprasčiausiai praskalauti šiltu vandeniu. Tokiu atveju, kai naudojamos plovimo priemonės, po plovimo yra būtina arbatinuką nusausinti tam, kad būtų išvengta rūdžių atsiradimo. Ketaus indų nepatartina palikti drėgnų ilgam laikui.
Jeigu arbatinukas buvo paliktas drėgnas ar dėl blogos priežiūros atsirado rūdžių dėmės, reikalinga nuvalyti pažeistą arbatinuko paviršių šveistuku arba pakaitinta druska. Atsiradus rūdims, būtina praskalauti ir kruopščiai nusausinti arbatinuką, po to ištepti vidinį indo paviršių gyvulinės kilmės riebalais arba augaliniu aliejumi. Vėliau reikia pakaitinti indą orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje 30 min. (gyvulinės kilmės riebalams) arba 150 laipsnių temperatūroje 1- 2 val. (augaliniam aliejui). Nuvalius riebalų likučius, galima bus vėl įprastai naudotis arbatinuku.
Savybė | Reikšmė |
Medžiaga | Ketus |
Stilius / Kultūra | Kinijos kultūra |
Talpa | 500 ml - 1l |