Aprašymas
Pai Mu Tan baltoji arbata – arbatmedžio lapų pumpurai yra padengti sidabriškais, šviesą atspindičiais plaukeliais, kurie pumpurui virstant lapu pranyksta. Pai Mu Tano gamybai arbatlapiai skinami būtent tuo metu, kai formuojasi lapelis, bet viena jo pusė dar išlaikiusi šiuos sidabriškus plaukelius. Iš jų pagaminta arbata ir vadinama baltąja. Iš šių lapelių supresuoti diskai gali būti brandinami ilgus metus, taip dar labiau švelninant jos lengvą skonį. Iš šio disko gaminama arbata yra itin švelni ir glotni, gėrimas puodelyje – rausvo gintaro spalvos, skonis minerališkas, su švelniai žolišku ir gėlišku aromatu.
Sudedamosios dalys: baltoji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 90°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 2-4 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Gėlės |
Skonio pojūtis | Saldus |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |