Dzūkijos regione budukais vadina mažyčius, tik iškišusius galvą baravykus. Rankomis kantriai pagaminti, skirtingų dydžių ir atspalvių budukai išradingiems taps puikiu stalo papuošalu šventei. Šiuos saldumynus dievina vaikai ir vaikystės pasiilgę.
Sudedamosios dalys: miltai KVIETINIAI, cukraus pudra, SVIESTAS, cukrus, KIAUŠINIAI, MEDUS, MEDAUS skonio gaminys (gliukozės fruktozės sirupas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis E330, lipnumą reguliuojantis natrio hidrokabonatas, kvapnioji medžiaga, dažiklis amoniakinė karamelė), lazdyno RIEŠUTAI 4,3%, prieskoniai įvairiomis proporcijomis, citrinos sultys, KIAUŠINIŲ BALTYMŲ MILTELIAI, kakavos milteliai, maistinė acto rūgštis, aguonos, druska, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinos rūgštis, mėta, kinrožė, ciberžolė, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos: dinatrio difosfatas, natrio karbonatas, dikalcio fosfatas, KVIEČIŲ krakmolas). Sudėtyje yra GLITIMO, gali būti PIENO ir RIEŠUTŲ pėdsakų.
100 g maistinė ir energinė vertė: 1954 kJ/465 kcal, riebalų 15,3g, iš kurių sočiųjų reibalų rūgščių 6,9g, angliavandenių 74,5 g iš kurių cukrai 41,3g, baltymų 6 g, druska 0,01 g.
Tinka | Išskirtinių skonių ieškantiems |