Turkiška kava / ruošimas ibriku

Turkiška kava / ruošimas ibriku

Šiam kavos paruošimui Jums reiks itin smulkiai maltos kavos. Ibrike virta kava (kitaip – turkiška kava) bus sodri, salsva ir prieskoninga.

  • Į ibriką įdėkite kavos (rekomenduojamas kiekis 2 valg. š.) vienam kavos puodeliui. Pagal skonį įdėkite cukraus (rekomenduojamas kiekis - 0,5 arb. š.) pagardinkite žiupsneliu krakmolo ir užpilkite šaltu vandeniu;
  • prieš kaitinant, išmaišykite mišinį;
  • kaitindami mišinį, laukite kol pakils kavos puta, pakilus nukelkite ibriką nuo viryklės ir leiskite jai nusėsti. Pakartokite tai tris kartus;
  • pateikite kavą. Išpilstykite negailėdami kavos putos, geriausia į kiek didesnius nei espresso puodelius (demitasse).