0
prekių
Pirkti

Raudonoji arbata

Kur ji gaminama?

Didžioji raudonosios rooibos arbatos dalis užauginama Pietų Afrikos Respublikoje, kalnuotame Cederberg regione 250 km nuo Cape Town‘o.

Kokia ji?

Tai – siauralapio raibsteglio (Pietų Afrikos krūmo) lapeliai. Šių smulkių spygliukų arbata buvo nuo seno geriama Pietų Afrikos kraštuose, vartojama kaip vaistas. Per pastaruosius 50 metų ji smarkiai išpopuliarėjo pasaulyje dėl savo gaivaus, salstelėjusio skonio ir savybių. Siauralapio raibsteglio arbata pasižymi vitaminų ir mineralų gausa, ji turtinga antioksidantais. Ji tinkama naudoti gydant nudegimus nuo saulės, odos uždegimus (pavyzdžiui, dermatitą ar spuogus).

Rooibos arbata yra gaivinantis, švelnaus skonio gėrimas, visiškai neturintis kofeino, todėl tinkamas tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Kaip ji gaminama?

Oksiduotos rooibos arbatos gamyba truputį panaši į juodosios arbatos: spygliukai sumaigomi ir paliekami oksiduotis. Oksidacijos metu jie įgauna savo tipinę raudono gintaro spalvą, salsvą skonį. Neoksiduota, žalioji rooibos arbata gaminama pakaitinant lapelius ir taip sustabdant oksidaciją. Žalioji rooibos arbata – gaivesnė, joje daugiau flavanoidų – junginių, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis

Siauralapio raibsteglio laukai

Oksiduotas raibsteglis, sukrautas džiūti

 

Be UAB "Skonis ir kvapas" sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje esančią informaciją.
© 2008-2019 UAB "Skonis ir kvapas"