Aprašymas
Kinrožes mėgstama naudoti įvairiose pasaulio virtuvėse, pvz. meksikiečių, kinų, vietnamiečių, šiaurės Afrikos šalių. Žiedai naudojami ne tik arbatai, bet ir patiekalams ruošti (desertams: ledams, jogurtams, želė; taip pat padažams ir marinatams mėsai ar daržovėms, Dažniausiai iš kinrožių žiedų gaminama arbata ar sirupas. Arbatą tinka gerti tiek karštą, tiek šaltą. Šis gėrimas geriausiai žinomas dėl ryškios raudonos spalvos ir rūgštaus skonio. Be to, jame gausu vitamino C, mineralų ir antioksidantų. Kinrožių arbatos vartojimas taip pat mažina aukštą kraujospūdį, padidėjusį cholesterolio kiekį, padeda virškinimui, gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą.
Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite keturis arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 5-8 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Netonizuoja |