Aprašymas
Pai Mu Tan baltoji arbata gaminama iš sidabrinių pumpurelių ir pirmųjų dviejų lapelių nuo kiekvieno krūmo, surinktų ankstyvą pavasarį, kai lapeliai yra švelniausi. Brandinama ši arbata laikui bėgant įgauna sodresnį, kompleksiškesnį skonį.
Presuota arbata - tūkstantmetė tradicija Kinijoje. Lapeliai sudrėkinami karštais garais ir suspaudžiami į pageidaujamą formą. Taip arbatą patogu laikyti, brandinti, ar pasiimti su savimi į kelionę.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Skonio pojūtis | Švelnus |
Sudedamosios dalys: žalioji puero arbata.
Norint paruošti puodelį arbatos, reikia perlaužti ar perskelti diską per pusę. Plikyti ~300 ml 95 °C vandeniu 3-5 min., arbatlapius nukošti. Galima plikyti keletą kartų.
Gongfu paruošimo metodas:
3,5 g (pusę disko) arbatžolių nulieti 95 °C vandeniu.
Užpilti 100 ml 95 °C vandens, laikyti 20 s, nukošti. Tolesnių plikymų metu arbatžolės pritrauks per 5-10 s, plikyti galima iki 7 kartų.