Aprašymas
Kaip ir visos baltosios arbatos, Pai Mu Tan yra tik minimaliai apdorojama: išdžiovinama saulėje iškart po surinkimo tam, kad būtų išlaikytų gaivų saldumą. Baltosios kiniškos arbatos pagaminama labai nedaug. Dažnai dėl savo subtiliai saldaus skonio ir sudėtinio medaus aromato lyginama su muskatiniais vynais.
Ši arbata tiks pradedantiems atrasti baltąsias arbatas, nes yra kiek ryškesnio skonio, nei jos subtili sesė Bai Hao Yin Zhen. Tinka derinti prie švelnaus skonio užkandžių.
Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite kaupiną valgomąjį šaukštą (~3g) arbatos, užplikykite virintu, iki 80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 2-3 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Poveikis | Tonizuoja |
baltoji kiniška arbata