Aprašymas
Baltosios arbatos – mažiausiai apdorojimo reikalaujančios arbatos. Nuskinti ir išdžiovinti (esant tinkamoms oro sąlygoms tiesiog saulėje) – tai viskas, ką reikia padaryti gaminant baltąją arbatą. Savo paprastumu baltoji arbata ragautoją per žingsnį priartina prie arbatos laukų.
Dėl lengvos savaiminės oksidacijos jos švelnesnės nei daugelis žaliųjų arbatų, kurios vos nuskynus yra pakaitinamos, kad būtų sustabdytas oksidacijos procesas ir lapelis išlaikytų savo žalią spalvą ir "žalias" skonio natas. Baltosios arbatos idealiai tinka mėgstantiems lengvesnius, švelnesnius, subtilius skonius.
Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 2-3 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 2-3 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Poveikis | Tonizuoja |
baltoji kiniška arbata