Aprašymas
Ketaus indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviam naudojimui. Dėl specifinės ketaus struktūros įkaitintas indas ilgai palaiko šilumą.
Ketaus arbatinukai buvo sukurti ir naudojami dar Senovės Kinijoje. Bėgant laikui ir keičiantis arbatos vartojimo įpročiams, ketaus arbatinukai įgijo svarbią reikšmę ir Japonijos arbatos tradicijose ir kultūroje.
Jeigu ketaus arbatinuką naudojate pirmą kartą, rekomenduojame jį tinkamai paruošti, o tai padaryti tikrai bus lengva, jei nuosekliai atliksite šiuos žingsnius:
- Pripilkite garuojančio vandens ir išskalaukite arbatinuko vidų.
- Išpilkite vandenį ir pakartokite šį procesą 3-4 kartus.
- Iššluostykite arbatinuko vidų ir išorę su sausa šluoste, kol arbatinukas dar šiltas.
- Prieš užpilant arbatą, išskalaukite arbatinuko vidų karštu vandeniu ir išpilkite jį.
- Įdėkite arbatą į sietelį.
- Į arbatinį pripilkite tiek vandens, kad jis apsemtų sietelyje esančią arbatą, tada uždenkite arbatinį dangteliu.
- Praėjus kelioms minutėms išimkite sietelį. Įpilkite arbatą į puodelį ir mėgaukitės.
Ką svarbu žinoti naudojant ir prižiūrint ketaus arbatinukus:
- Niekada nekaitinkite tuščio arbatinuko ir neleiskite vandeniui viduje virti! Arbatinukas gali būti sugadintas.
- Niekada nešveiskite arbatinuko vidaus ir išorės aštriais paviršiais.
- Valykite ir skalaukite arbatinuko vidų švelnia kempine, kai jis atvėsęs. Niekada nenaudokite ploviklių! Šluostykite arbatinuko išorę šluoste, kol arbatinukas dar šiltas.
- Nepalikite vandens arbatinuke bei pilnai išsausinkite po naudojimo.
- Niekada neleiskite druskai ar aliejui paveikti arbatinuko.
- Arbatinukas emaliuotas, dėl to nėra skirtas arbatos virimui, tik plikymui. Arbatinuką galite laikyti ant šildytuvo su žvake, kad palaikytumėte šilumą, tačiau jo negalima kaitinti ant stipresnės ugnies ar jame virinti vandens, nes taip galite pažeisti viduje esančią emalio dangą.
Jeigu arbatinukas buvo paliktas drėgnas ar dėl blogos priežiūros atsirado rūdžių dėmės, reikalinga nuvalyti pažeistą arbatinuko paviršių šveistuku arba pakaitinta druska. Atsiradus rūdims, būtina praskalauti ir kruopščiai nusausinti arbatinuką, po to ištepti vidinį indo paviršių gyvulinės kilmės riebalais arba augaliniu aliejumi. Vėliau reikia pakaitinti indą orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje apie 30 min. (gyvulinės kilmės riebalams) arba 150 laipsnių temperatūroje 1- 2 val. (augaliniam aliejui). Nuvalius riebalų likučius, vėl galėsite įprastai naudotis savo arbatinuku.
Savybė | Reikšmė |
Medžiaga | Ketus |
Talpa | 500 ml - 1l |
Stilius / Kultūra | Kinijos kultūra |
Svoris | 1.03 kg |