0
prekių
Pirkti
Ulongas RAUDONA UPĖ

Švelnaus skonio kiniška ulong arbata su lengvu raudonų vynuogių aromatu. Trumpos oksidacijos, gaivi, subtilaus skonio arbata.

Nuo 3.60€ 89.9 €/kg 0.45 €

free shipping logo  Atsiimkite nemokamai SKONIO IR KVAPO parduotuvėje per 0-2 d.d
  Pristatymas per 1-2 darbo dienas
Daugiau

Ulong (oolong) arbatos - iš dalies oksiduotų arbatų rūšis, turinti ir juodajai, ir žaliajai arbatai būdingų savybių. Kinijoje ypač vertinamos ir mėgstamos. Tai labai plati arbatų grupė, po kuria slepiasi pačio įvairiausio skonio arbatos, nuo saldžių ir vaisiškų iki tamsių, medžio, skrudėsių. Labai supaprastintai galima būtų sakyti, kad kuo trumpesnė oksidacija, tuo daugiau arbata turės žaliajai arbatai būdingų skonio natų ir savybių. Kuo oksidacija ilgesnė, tuo artimesnis ulongas bus juodajai arbatai. Oksiduojant arbatą keičiasi jos cheminė sudėtis, taigi - ir paruošto gėrimo spalva, skonis, aromatas ir sudėtis.

Pagaminti gerai ulongo arbatai reikia puikių arbatos meistro įgūdžių ir sukauptų žinių, nes nuo jo įdirbio labiausiai ir priklauso galutinis arbatos skonis. Dažniausiai ulongo arbata gaminama iš didelių arbatlapių, juos susukant į kamuolėlį ar suformuojant į ilgas "garbanas" (tačiau gali pasitaikyti ir kitokių formų). Gerą ulongą galima plikyti keletą kartų, ir kiekvieną kartą tikėtis gurkštelėti vis kitokios arbatos, pajusti vis kitas skonines natas - ulongo arbatų skoniai kompleksiški ir atsiskleidžia pamažu. Kiniečiai išmoko oolong‘us subtiliai aromatizuoti natūraliais aromatais: kokoso aliejais, pienu, osmanthus‘o žiedais. Taip aromatizuota arbata įgeria aromatą, tampa kvapni, o skonis ir gerosios savybės išlieka.

Žmonėms, įpratusiems prie ryškių skonio receptorius dirginančių produktų: šokolado, traškučių, prieskonių mišinių su skonio stiprikliais, oolong‘ai gali pasirodyti per švelnūs. Karštą vasaros dieną puikiai derės vyšnių ar apelsinų sulčių ledukai kartu su pravėsusiu pusiau oksiduotu oolong‘u - toks gėrimas bus skanus, gerai malšins troškulį ir gaivins. Žiemą su oolong‘ais derinkite lengvus pyragaičius ar neriebius kepinius, džiovintus vaisius ar riešutus.

 

 

ulongo arbata, kvapioji medžiaga.

Rekomenduojame arbatą RAUDONA UPĖ ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite arbatinį šaukštelį arbatos, užplikykite virintu, iki 80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-2 min.

0 Atsiliepimų

Palik atsiliepimą

Jūsų įvertinimas
Prisijungti
Dėkojame už įvertinimą! Atsiliepimas laukia parduotuvės savininko patvirtinimo.

Panašios prekės

N

Ulongas KEPINTAS

nuo 3.00€

N

Ulongas LI SHAN

nuo 4.77€

N

Ulongas NR 8

nuo 3.55€

TOP
TOP

Ulongas RAUDONA UPĖ

nuo 3.60€

Ulongas DA HONG PAO

nuo 4.00€

N

Klientai, įsigiję šią prekę taip pat pirko

TOP
TOP

LAPACHO arbata

nuo 1.50€

Bambukų arbata

nuo 1.20€

TOP

Ulongas NR 8

nuo 3.55€

TOP

Ulongas DA HONG PAO

nuo 4.00€

TOP
TOP
Be UAB "Skonis ir kvapas" sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje esančią informaciją.
© 2008-2019 UAB "Skonis ir kvapas"
ARBATOS GIDAS