Juodosios Puero arbatos plokštė, 100 g, zhuancha forma

4,29 €
Kiekis

Presuota arbata - sena kinų tradicija. Arbatlapiai sudrėkinami ir sunkiais presais suspaudžiami į pageidaujamą formą. Tokią arbatą būdavo lengviau gabenti dideliais atstumais, kompaktiškiau saugoti. Juodojo (kiniškai - shou) puero arbata yra pilnos fermentacijos. Arbatlapiai specialiu metodu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Ši arbata - ypač sodraus skonio, tinka ilgai saugoti, plikyti keletą kartų.

Aprašymas

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Medis/žemė
Svoris 0.1 kg

juodoji puero arbata.

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau