Žaliosios Puero arbatos plokštė, 100 g, zhuancha forma

4,49 €
Kiekis

Presuota arbata - sena kinų tradicija. Arbatlapiai sudrėkinami ir sunkiais presais suspaudžiami į pageidaujamą formą. Tokią arbatą būdavo lengviau gabenti dideliais atstumais, kompaktiškiau saugoti. Žaliojo (kiniškai - sheng) puero arbata būtent tam ir skirta - saugoti ir brandinti. Jei gersite jauną - bus panaši į žaliąją arbatą, o jei tamsioje spintelėje palaikysite metus-kitus, ji pamažu įgaus žemės, džiovintų vaisių, odos natų, skonis bus vis kompleksiškesnis. Brandindami šią arbatą, periodiškai vis paragaukite, stebėkite, kaip ji keičia skonį.

Aprašymas

Sudedamosios dalys: žalioji puero arbata.

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Medis/žemė
Svoris 0.1 kg

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau