Pilnos fermentacijos Pu-erh arbata, 80g

2,29 €
Kiekis

Puero arbata primena, koks įdomus pasaulis plyti už mums gerai pažįstamos erdvės ribų: ji nustebina ir kviečia kasdienį arbatos puodelį patirti naujai. Arbata tamsi, tačiau jos "kūnas"- lengvas ir skaidrus, net gaivus. Plikykite lapelius keletą kartų - jie atsiskleis vis naujomis spalvomis. Dera su medumi.

Skonio natos: žemė, karamelė, džiovintos slyvos

Aprašymas

Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.

Rekomenduojame šią arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius (~3g) arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.


Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo skonį ji įgauna mikrobinės fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl Pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu".

Neįprastas, turtingas Pu-erh arbatos skonis gali būti išgaunamas dviem gana skirtingais metodais: - juodas pu-erhas fermentuojamas apdirbtus arbatos lapelius tam tikrą laiką laikant uždengtus, drėgnomis sąlygomis. Taip arbata pu-erhu virsta per kelis mėnesius. Žaliasis pu-erhas - tai žalioji arbata, kurioje fermentacijos procesai iki galo nesustabdyti, todėl laikui bėgant ji savaime, pamažu, įgauna pu-erhui būdingą skonį. Šis procesas gali trukti ištisus dešimtmečius.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Medis/žemė
Svoris 0.08 kg

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau