Prieskoninė arbata MASALA

3,00 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Kitokia indiška arbata - čajus, toks, kokį jį geria Kalkutos ar Mumbajaus gatvėse. Cinamono, imbiero, kardamono, gvazdikėlių ir pipirų mišinys, paruoštas remiantis Ajurveda - senąja Indijos išmintimi. Nuostabiai kvapnus, rausvas, tirštas, su pienu paruoštas tradicinis rytiečių gėrimas. Dažnai saldinamas medumi.

Aprašymas

Patiks mėgstantiems kavą su pienu paskaninti šlakeliu aštraus sirupo, arba apskritai mėgstantiems aštriau, t.p. ieškantiems karšto, kvapnaus, saldaus, tiršto gėrimo, besidomintiems indiška kultūra, ar jaučiantiems nostalgiją savo atostogoms Indijoje.


  • Arbatos mišinį geriausiai paruošite taip: 3 šaukštelius mišinio užpilkite 1l verdančio vandens, uždenkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies. Tada įdėkite 2 šaukštelius juodosios arbatos, palaikykite 5 minutes ir įpilkite ketvirtį litro šilto pieno. Šiuos prieskonius galite naudoti ir maistui paskaninti.
  • Galite ruošti ir paprasčiau: šiltą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 90°C atvėsintu vandeniu ir palaikykite 10-20 min.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Indija
Kinija
Poveikis Netonizuoja
Dominuojantis aromatas Prieskoniai

cinamonas 51%, imbieras 17%, kardamomas 15%, gvazdikas 15%, pipirai 2%.

Dėl labai skirtingo sudėtinių dalių poveikio nerekomenduojamas besilaukiančioms mamoms.

Susiję straipsniai