Malta kava illy DECAFFEINATO, 250 g

9,99 €
Kiekis

Unikalus mišinys, norintiems mėgautis aukščiausios kokybės 100% arabica, kurios sudėtyje yra ne daugiau nei 0,1% kofeino.

Aprašymas

ILLY kava - unikalus mišinys be kofeino, pagamintas iš 9 aukščiausios kokybės 100% arabica kavos rūšių. Išskirtinės kavos savybės - nepaprastas skonis ir aukšta kavos kokybė, kurią garantuoja patikrintos kavos auginimo tradicijos, dėmesingumas bei atsidavimas. Autentiška itališka kava, nepriekaištingai suderinta, vientisa, subalansuota, turtingo ir nekartaus poskonio - idealiai tinkanti visiems kavos aparatams.
Naudojant unikalią technologiją, ILLY kava uždaroma metalinėse pakuotėse iš kurių ištraukiamas oras, taip išlaikomi aromatai ir aliejai, todėl Jūs visada galite mėgautis šviežiu skoniu. Kiekviename puodelyje...
Apie kofeiną
Kavamedžiuose kofeinas atlieka paprastą funkcija – saugo nuo kenkėjų. Priklausomai nuo kilmės ir rūšies kofeino kiekis gali ryškiai skirtis. Robustos rūšies pupelės turi du kartus daugiau kofeino nei arabikos kava. Tačiau ir pati arabika turi mažesnį kofeino kiekį, jeigu medžiai auga aukščiau, nes tokiu atveju jiems reikia mažiau apsaugos nuo kenkėjų. 
Kaip atsirado kava be kofeino?
Kaip ir daugelis išradimų, kava be kofeino buvo atrasta atsitiktinai - 1903 metais, gabenant, kavos siunta buvo užlieta druskingu jūros vandeniu taip išplaunant kofeiną, bet ne kavos skonį. Vokietis Ludwig Roselius sugalvojo industrinį metodą kaip tai pakartoti garinant kavos pupeles įvairiomis rūgštimis, prieš naudojant benzeną kofeinui pašalinti. Taip gimė kava be kofeino.
Vėliau paaiškėjo, kad benzenas savyje gali turėti kancerogenų, todėl buvo pradėta ieškoti naujų būdų kofeinui pašalinti paliekant kavos skonį.
Paprastai kava be kofeino gaminama anktyvoje kavos gaminimo stadijoje – kai kava dar būna „žalia“ t.y. neskrudinta ir nemalta. Labiausiai paplitęs būdas išimti iš kavos kofeiną - mirkyti tirpiklyje - paprastai metileno chloride arba etilo acetate (etilo acetatas yra natūralus produktas dažniausiai gaminamas iš acto rūgšties).
Kaip gaminama kava be kofeino?
Pupelės pirmiausia mirkomos vandenyje, o tada padengiamos vienu iš anksčiau minėtų tirpalų, kurie ir ištraukia kofeiną.
Tirpiklio ir vandens mišinys naudojamas vėl ir vėl tol, kol jis bus pripildytas kavos kvapiosiomis medžiagomis ir mišiniais, beveik tokiais pat, kaip pačios kavos pupelės, išskyrus kofeiną ir tirpiklį. Šiame proceso etape pupelės praranda labai mažai kvapiųjų medžiagų, nes jos iš esmės mirkomos koncentruotoje kavos esencijoje. Nors skamba kaip „cheminis“ būdas, tačiau jis yra visiškai saugus ir neturintis įtakos sveikatai.
Kitas būdas išgauti kavą be kofeino vadinamas Swiss Water metodas – pupelės mirkomos vandenyje. Kofeino kupinas vanduo „pagaunamas“ aktyvuota anglimi. Šis būdas paplito, nes nenaudoja tirpiklių. Tiesa, reikia pabrėžti, kad abiems būdais kavoje vistiek lieka nedidelis kiekis kofeino – toks dalykas kaip kava be visiškai jokio kofeino neegzistuoja. 

Savybė Reikšmė
Dominuojantis aromatas Šokoladas / karamelė
Skonio pojūtis Intensyvus / Sodrus
Skrudinimo lygis Vidutinis
Svoris 0.25 kg

illy

illy kava - unikalus mišinys, pagamintas iš 9 aukščiausios kokybės 100% arabica kavos rūšių. Išskirtinės kavos savybės – nepaprastas skonis ir aukšta kavos kokybė, kurią garantuoja patikrintos kavos auginimo tradicijos, dėmesingumas bei atsidavimas.

Autentiška itališka kava, nepriekaištingai suderinta, vientisa, subalansuota, turtingo ir nekartaus poskonio – idealiai tinkanti visiems kavos aparatams.

illy kava kuriama tiems, kurie vertina grožį ir skonį, dar geriausius jų derinius iš to, ką šiandien galima išgauti jungiant  kavos prigimtį, sukurtą gamtos, technologijas ir meną, jūsų išlavintiems pojūčiams besiskleidžiančius kasdien.

Susiję straipsniai