Juodoji arbata Darjeeling RISHEEHAT FTGFOP1 FF 2023

8,97 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Pirmojo derliaus Risheehat Darjeeling arbata yra lengva ir kvapni, gėrimas puodelyje – vaiskios auksinės spalvos. Ši arbata pasižymi vaisiškomis natomis, nuo tropinių iki citrusinių vaisių, mėgaujantis išryškėja žaliosios citrinos žievelės aromatas. Darjeeling‘as puikiai dera su lengvais desertais. 

Išparduota

Aprašymas

Dardžilingo arbata, auginama šiaurės Indijoje, Himalajų kalnuose, kartais vadinama arbatų šampanu. Patys pirmieji dardžilingo pumpurai skinami kovo-balandžio mėnesiais ir skelbia naujo arbatų sezono pradžią. Jie vertinami dėl itin lengvo skonio ir intensyvaus gėlių aromato.

Risheehat sode auginama ekologiška arbata. Sodo pavadinimas išvertus reiškia “Šventųjų namai”. Sodą supa du upeliai ir miškas, o aplinkui vietinių auginami apelsinmedžiai, kardamonai ir gėlės (ypač čia populiarūs anturiai ir jurginai) dirvai teikia unikalių skonio komponentų. Tai stačiausios topografijos Darjeelingo sodas. 

  

Pirmojo derliaus Risheehat Darjeeling arbata yra lengva ir kvapni, gėrimas puodelyje – vaiskios auksinės spalvos. Ši arbata pasižymi vaisiškomis natomis, nuo tropinių iki citrusinių vaisių, mėgaujantis išryškėja žaliosios citrinos žievelės aromatas. Darjeeling‘as puikiai dera su lengvais desertais. 

 

Puodelį tikrai geros arbatos PASIRUOŠITE jeigu: 

· Semsite 2 g (1 arbatinį šaukštelį) arbatos lapelių 1 puodeliui arbatos (150-200 ml) 

· Pirmą kartą užvirinsite švarų geriamą vandenį (tik ne mineralinį ar mineralizuotąjis visiškai netinka arbatai ruošti). Neplikykite arbatlapių verdančiu vandeniu – atidarę arbatinį ir leisite bent 5 min. pastovėti, kad vandens temperatūra šiek tiek nukristų (iki 95 ar net 85 C). Plikant vėsesniu vandeniu, išryškės subtilesni skonio niuansai. 

· Inde, kuriame plikote arbatą, arbatlapiai turi išbūti ne ilgiau kaip 5 minutes. Jei arbatlapius paliksite, jau po 5 min. arbata ims sparčiau tamsėti ir apkars. Jei išimsite arbatlapius anksčiau, nei po 3 min, arbata bus ypač švelni, bet ne tokio išraiškingo skonio. 

 

Negerkite arbatos labai karštos - skonio receptoriams nepatinka aukšta temperatūra.  

Arbata su cukrumi bus aromatingesnė (cukrus išryškina aromatą), bet subtiliausius skonio niuansus cukrus paslepia. Arbatą patariame gerti be cukraus, o mažas pyragaitis kartu tiks. 

 

Sudėtis: juodoji Darjeeling arbata. 

 

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Indija
Poveikis Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Švelnus

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau