Aprašymas
Darjeelingo regione Šiaurės Indijoje, Himalajų priekalnėse auginama arbata garsėja visame pasaulyje kaip „arbatos šampanas“. Dėl vyraujančių klimatinių sąlygų, dirvožemio, stačių sodų šlaitų ir kruopštaus rankinio darbo, 87-iuose Darjeelingo arbatos soduose užauginamos unikalios arbatos skonio nepavyksta atkartoti jokioje kitoje pasaulio vietoje. Čia arbatkrūmiai duoda keturis derlius per metus, ir kiekvienas derlius turi savitą, tik jam būdingą skonį. Pirmojo skynimo arbatos subręsta balandžio-gegužės mėnesiais ir tai - pats švelniausias, gėliškiausias derlius iš visų. Arbatos mėgėjui pirmojo skynimo Darjeeling arbatų ragavimas – tai kasmetinė pavasario šventė.
Risheehat (pavadinimas išvertus reiškia “Šventųjų namai”) sode taip pat auginama ekologiška arbata. Čia pirmojo skynimo arbatoms būdingi vaisiški aromatai. Sodą nuo aplinkinių vietovių skiria du upeliai ir miškas, o vietinių auginami apelsinmedžiai, kardamonai, gėlės (ypač vietinių mėgstami anturiai ir jurginai) ir daržovės dirvai teikia unikalių skonio komponentų. Tai stačiausios topografijos Darjeelingo sodas.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Indija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Skonio pojūtis | Švelnus |
Sudedamosios dalys: juodoji Darjeeling arbata.
Paruošimas: 2-3g / 200 ml / 85-95 C / 3-5min