Aprašymas
Gyokuro, kaip ir dauguma kitų japoniškų arbatų, yra įnoringa arbata: užplikius per karštu vandeniu ar palaikius per ilgai, arbata apkarsta, neatskleidžia savo visos skonių paletės.
Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į arbatinį įberkite 10g (apie 2 valg. š.) arbatos, užplikykite 300 ml virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-2 min. Arbatlapius išimkite ar nukoškite. Taip pat šią arbatą galima plikyti kelis sykius - pirmąjį sykį užpilti virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu ir po 1-2 min. Išpilstyti į puodelius.
Pakartokite užpylimą iki 5 kartų, kiekvieną sykį palaikydami kiek trumpiau ir plikydami vis karštesniu vandeniu.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Japonija |
Poveikis |
Stipriai tonizuoja Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Skonio pojūtis | Umami |
Svoris | 0.3 kg |