Žalioji arbata KIRISHIMA GYOKURO, 40g

15,55 €
Kiekis

Japoniškų arbatų karalienė, auginama pavėsyje. Ypatingo umami skonio, šviesiai žalsvo atspalvio arbata atsiskleidžia tik tinkamai paruošta. Iš ūkininko Sato-san sodo Yame regione, Japonijoje.

Išparduota

Aprašymas

Gyokuro, kaip ir dauguma kitų japoniškų arbatų, yra įnoringa arbata: užplikius per karštu vandeniu ar palaikius per ilgai, arbata apkarsta, neatskleidžia savo visos skonių paletės.

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į arbatinį įberkite 10g (apie 2 valg. š.) arbatos, užplikykite 300 ml virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-2 min. Arbatlapius išimkite ar nukoškite. Taip pat šią arbatą galima plikyti kelis sykius - pirmąjį sykį užpilti virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu ir po 1-2 min. Išpilstyti į puodelius.

Pakartokite užpylimą iki 5 kartų, kiekvieną sykį palaikydami kiek trumpiau ir plikydami vis karštesniu vandeniu.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Japonija
Poveikis Stipriai tonizuoja
Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Umami
Svoris 0.3 kg

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau