Ketaus indų rinkinys JUODI TAŠKELIAI, 800ml

75,00 €
Kiekis

Tamsus, tradicinių formų ketaus arbatinukas, talpa 800ml. Komplektuojamas kartu su ketaus pialomis (2 vnt.). Komplektacijoje metalinis sietelis.

Išparduota

Aprašymas

Ketaus indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviam naudojimui. Dėl specifinės ketaus struktūros įkaitintas indas ilgai palaiko šilumą.

Ketaus arbatinukai buvo sukurti ir naudojami dar Senovės Kinijoje. Bėgant laikui ir keičiantis arbatos vartojimo įpročiams, ketaus arbatinukai įgijo svarbią reikšmę ir Japonijos arbatos tradicijose ir kultūroje.

 

Jeigu ketaus arbatinuką naudojate pirmą kartą, rekomenduojame jį tinkamai paruošti, o tai padaryti tikrai bus lengva, jei nuosekliai atliksite šiuos žingsnius:

  1. Pripilkite garuojančio vandens ir išskalaukite arbatinuko vidų.
  2. Išpilkite vandenį ir pakartokite šį procesą 3-4 kartus.
  3. Iššluostykite arbatinuko vidų ir išorę su sausa šluoste, kol arbatinukas dar šiltas.
  4. Prieš užpilant arbatą, išskalaukite arbatinuko vidų karštu vandeniu ir išpilkite jį.
  5. Įdėkite arbatą į sietelį.
  6. Į arbatinį pripilkite tiek vandens, kad jis apsemtų sietelyje esančią arbatą, tada uždenkite arbatinį dangteliu.
  7. Praėjus kelioms minutėms išimkite sietelį. Įpilkite arbatą į puodelį ir mėgaukitės.

 

Ką svarbu žinoti naudojant ir prižiūrint ketaus indus:

  • Niekada nekaitinkite tuščio arbatinuko ir neleiskite vandeniui viduje virti! Arbatinukas gali būti sugadintas.
  • Arbatą arbatinuke šildykite tik ant nestiprios ugnies ar silpnai kaitindami ar viryklės. Arba laikykite ant šildytuvo su žvake, kad palaikytumėte šilumą.
  • Niekada nešveiskite arbatinuko ar pialos vidaus ir išorės aštriais paviršiais.
  • Valykite ir skalaukite arbatinuko ar pialos vidų švelnia kempine, kai indai yra atvėsę. Niekada nenaudokite ploviklių! Šluostykite arbatinuko ar pialos išorę šluoste, kol indas dar šiltas.
  • Nepalikite vandens arbatinuke ar pialoje bei pilnai išsausinkite indus po naudojimo.
  • Niekada neleiskite druskai ar aliejui paveikti arbatinuko ar pialos.

 

Jeigu ketaus indai buvo palikti drėgni ar dėl blogos priežiūros atsirado rūdžių dėmės, nuvalykite pažeistą paviršių šveistuku arba pakaitinta druska. Atsiradus rūdims, būtina praskalauti ir kruopščiai nusausinti ketaus indus, po to ištepti vidinį indo paviršių gyvulinės kilmės riebalais arba augaliniu aliejumi. Vėliau reikia pakaitinti indą orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje apie 30 min. (gyvulinės kilmės riebalams) arba 150 laipsnių temperatūroje 1- 2 val. (augaliniam aliejui). Nuvalius riebalų likučius, ketaus indais vėl galėsite naudotis įprastai.

Savybė Reikšmė
Medžiaga Ketus
Talpa 500 ml - 1l
Stilius / Kultūra Kinijos kultūra
Svoris 2.34 kg

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą