Aprašymas
Ketaus arbatinukai buvo sukurti ir naudojami dar Senovės Kinijoje. Einant laikui ir keičiantis arbatos vartojimo įpročiams, ketaus arbatinukai įgijo svarbią reikšmę ir Japonijos arbatos tradicijose ir kultūroje. Apie XVIII amžių Japonijoje žmonės pradėjo vis dažniau gerti Sencha arbatą neformalioje aplinkoje, jaukioje šeimos ar draugų apsuptyje ir taip gana greitai išpopuliarėjo ketaus arbatinukai – tetsubinai.
KAIP NAUDOTI KETAUS ARBATINIUS
Jeigu ketaus arbatinuką naudojate pirmą kartą, sekite šiais žingsniais:
- Pripilkite garuojančio vandens ir išskalaukite arbatinuko vidų.
- Išpilkite vandenį ir pakartokite šį procesą 3-4 kartus.
- Iššluostykite arbatinuko vidų ir išorę su sausa šluoste, kol arbatinukas dar šiltas.
- Prieš užpilant arbatą, išskalaukite arbatinuko vidų karštu vandeniu ir išpilkite jį.
- Įdėkite arbatą į sietelį.
- Į arbatinį pripilkite tiek vandens, kad jis apsemtų sietelyje esančią arbatą, tada uždenkite arbatinį dangteliu.
- Praėjus kelioms minutėms išimkite sietelį. Įpilkite arbatą į puodelį ir mėgaukitės.
DĖMESIO
- Niekada nekaitinkite tuščio arbatinuko ir neleiskite vandeniui viduje virti! Arbatinukas gali būti sugadintas.
- Arbata arbatinuke šildykite tik ant nestiprios ugnies ar silpnai kaitindami ar viryklės. Arba laikykite ant šildytuvo su žvake, kad palaikytumėte šilumą.
- Niekada nešveiskite arbatinuko vidaus ir išorės aštriais paviršiais.
- Valykite ir skalaukite arbatinuko vidų švelnia kempine, kai jis atvesęs. Niekada nenaudokite ploviklių! Šluostykite arbatinuko išorę šluoste, kol arbatinukas dar šiltas.
- Arbatinuke nepalikite vandens ir pilnai išsausinkite po naudojimo.
- Niekada neleiskite druskai ar aliejui paveikti arbatinuko.
Savybė | Reikšmė |
Medžiaga | Ketus |
Stilius / Kultūra | Kinijos kultūra |
Talpa | 500 ml - 1l |