Kinrožių žiedai / Hibiscus

2,30 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Gaivinanti, kiek rūgštoko skonio, primenančio spanguoles, skaidrios rožinės spalvos arbata. Populiari Afrikoje, Karibuose, Tolimuosiuose rytuose, geriama tiek karšta, tiek šalta, dažnai yra šaltų arbatų, ar arbatos kokteilių ingredientas. Tradiciškai paskaninama cukrumi.

Aprašymas

Kinrožes mėgstama naudoti įvairiose pasaulio virtuvėse, pvz. meksikiečių, kinų, vietnamiečių, šiaurės Afrikos šalių. Žiedai naudojami ne tik arbatai, bet ir patiekalams ruošti (desertams: ledams, jogurtams, želė; taip pat padažams ir marinatams mėsai ar daržovėms, Dažniausiai iš kinrožių žiedų gaminama arbata ar sirupas. Arbatą tinka gerti tiek karštą, tiek šaltą. Šis gėrimas geriausiai žinomas dėl ryškios raudonos spalvos ir rūgštaus skonio. Be to, jame gausu vitamino C, mineralų ir antioksidantų. Kinrožių arbatos vartojimas taip pat mažina aukštą kraujospūdį, padidėjusį cholesterolio kiekį, padeda virškinimui, gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą.

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite keturis arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 5-8 min.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Poveikis Netonizuoja