Aprašymas
Baltosios arbatos - mažiausiai apdorojimo reikalaujančios arbatos. Nuskinti ir išdžiovinti (esant tinkamoms oro sąlygoms - tiesiog saulėje) - tai viskas, ką reikia padaryti gaminant baltąją arbatą. Savo paprastumu baltoji arbata ragautoją per žingsnį priartiną prie arbatos laukų.
Dėl lengvos savaiminės oksidacijos jos švelnesnės nei daugelis žaliųjų arbatų, kurios vos nuskynus yra pakaitinamos, kad būtų sustabdytas oksidacijos procesas ir lapelis išlaikytų savo žalią spalvą ir "žalias" skonio natas. Baltosios arbatos idealiai tinka mėgstantiems lengvesnius, švelnesnius, subtilius skonius.
Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į pašildytą puodelį įberkite 2-3 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 80°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 2-3 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Gėlės/žolelės |
Skonio pojūtis | Švelnus |
baltoji kiniška arbata
Ieškantiems išskirtinių dalykų ir vertinantiems natūralų, gyvą arbatos skonį – išskyrėme „Šaltinių“ liniją. „Šaltinių“ arbatas mes perkame tiesiai iš arbatos sodų ir žmonių, ją auginančių: jos šviežios, atskleidžia grynos arbatos skonių ir kvapų įvairovę, yra tradicinės savo regionui.
Su jais atsirinkome „Šaltinių“ arbatas: natūralias ir autentiškas. „Šaltinių“ arbatos skirtos Jums: reikliems kokybei ir norintiems pažinti pačias arbatos ištakas. Esame išgėrę ne vieną puodelį arbatos išgėrę kartu su arbatos meistrais tikrai žinome, kiek darbo ir meilės sudėta į šiuos kvapnius lapelius.
Arbatos gimtinė – Rytų kraštai. Apie žmogų, sklidiną ramybės ir išminties, Rytuose sakoma: „arbata jame“. Keliaudami mes ieškome arbatos sodų ir būtent tokių – arbatos sklidinų – žmonių.